Login
Register
UTAMA

Amanat Pengetua

Pengetua

Pautan Khas Guru Abad Ke 21

E-Guru

Lihat Senarai Layak Temuduga

Permohonan ke SMT 2017

Bekas Pelajar

Alumni STTJ

10 Jan - Satu sesi temuduga telah diadakan bagi tujuan kemasukan pelajar ke tingkatan 4,Sekolah Teknik Tuanku Jaafar 2017.Seramai lebih kurang 490 pelajar telah dipanggil bagi sesi temuduga ini yang dibahagikan kepada dua sidang iaitu Sidang 1 (8.00-10.30 pagi ) dan Sidang 2 ( 11.30 - 1.00 Th ).

Selamat Datang ...Ibubapa disambut mesra oleh pelajar yang bertugas

Baca selanjutnya: Temuduga Pelajar Tingkatan 4 2017

Jumaat 25 November..satu Majlis Persaraan telah diadakan sempena persaraan En .Ahmad Suhaimi Bin Abdul Rahim.Majlis ini telah diadakan di Astaka Sekolah

Baca selanjutnya: Majlis Persaraan En Ahmad Suhaimi bin Abdul Rahim

Selamat berjuang pelajar SPM

Pelajar tingkatan lima sekolah menengah di seluruh negara mula menduduki Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2016 hari ini.

Bahasa Melayu Kertas 1 membuka tirai peperiksaan penting itu yang berlangsung sehingga 6 Dis melibatkan 434,535 calon berdaftar itu.

Baca selanjutnya: Selamat berjuang pelajar SPM

Sekitar Majlis Graduasi 2016

Majlis Graduasi pelajar tingkatan 5 Sekolah Menengah Teknik Tuanku Jaafar (STTJ) telah diadakan pada 22 Oktober lalu di Dewan Besar STTJ. Majlis yang bertujuan bagi memberi anugerah dan penghargaan kepada pelajar cemerlang itu disempurnakan Ketua Pegawai Eksekutif EnCorp, Datuk Zakaria Nordin.

Baca selanjutnya: Majlis Graduasi 2016

Antara Pra-U dan Diploma atau Matrikulasi?

Terdapat perbezaan cara pembelajaran matrikulasi, IPTA, dan Tingkatan 6. Berikut adalah perbezaan masuk matrikulasi, IPTA, dan Tingkatan 6 (Pra U) KPM.  Bagi calon lepasan SPM yang sedang menunggu atau ingin mengambil keputusan menyambung pelajaran, dibawah adalah perbezaan antara ketiga-tiga institusi milik kerajaan yang paling digemari ramai.

Baca selanjutnya: Antara Pra-U dan Diploma atau Matrikulasi?

[Klik di sini]

Vlefrog STTJ

[Klik di sini]

Web KPM

[Klik di sini]

Web JPN NS

[Klik di sini]

Web BPTV

PETA LOKASI